Boodschappen doen op de fiets

Veel mensen doen de boodschappen met de auto. Als je voor de hele week boodschappen doet, ben je vast niet anders gewend, want je kunt dan alle boodschappen in een keer meenemen. Toch heeft boodschappen doen met de fiets ook voordelen.

Vaak sneller en goedkoper

Als de supermarkt niet al te ver is, ben je er met de fiets vaak sneller. Je kunt de fiets veel gemakkelijker en vlotter bij de supermarkt parkeren dan de auto. Ook bespaar je op benzine als je op de fiets gaat.

Als je in een buitengebied woont en de supermarkten veel verder weg zijn, is de fiets natuurlijk niet handig om boodschappen mee te doen. De meeste mensen wonen echter minder dan een kilometer van een supermarkt. Zo’n afstand is op de fiets goed te doen.

Gezond

Volgens de beweegrichtlijnen zouden volwassenen minimaal 2,5 uur per week matig intensief moeten bewegen. Als je op de fiets boodschappen doet, draagt dat bij aan deze lichaamsbeweging. Dat is dus gunstig voor je gezondheid.

Minder meenemen

Op de fiets kun je minder boodschappen meenemen dan met de auto. Velen doen daarom boodschappen met de auto. Toch kan het ook een voordeel zijn dat je op de fiets minder mee kunt nemen.

Supermarkten proberen ons te verleiden om zoveel mogelijk te kopen. Het is geen toeval dat de melk altijd achterin de supermarkt staat. Zo moet je langs meerdere schappen vol met verleidingen als snoep en koekjes lopen.

Als je weet dat je minder mee kunt nemen, zul je gemakkelijker de snoepjes, chips en frisdrank kunnen laten staan. Je bespaart hiermee geld en je eet ook nog eens gezonder!

Als je op de fiets boodschappen doet, zul je meerdere keren per week naar de supermarkt gaan. Uit Australisch onderzoek blijkt dat mensen die meerdere keren per week boodschappen doen meer verse groente en fruit kopen. Ook dat is dus goed voor je gezondheid!

Om boodschappen te vervoeren is een rugtas ideaal. Daarnaast kun je een tas meenemen op de bagagedrager of fietstassen gebruiken. Zo kun je op de fiets toch steeds voor enkele dagen boodschappen meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *